Amb motiu de la celebració del Dia Europeu contra el Tràfic d’éssers humans (18 d’octubre) i després de 2 anys de treball en el marc del projecte europeu Justice at Last, Proyecto Esperanza i SICAR cat juntament amb organitzacions de 10 països de la Unió Europea busquen millorar l’accés a la justícia i a una compensació efectiva, per a les víctimes del tràfic d’éssers humans .
L’accés a la compensació significa JUSTÍCIA per a les víctimes de tràfic, així com el reconeixement del seu dret a la reparació, i pot facilitar el seu procés de recuperació integral, a més de tenir un component de càstig i dissuasió cap als traficants. A més, també comporta apoderar les supervivents perquè prenguin el seu futur en les seves pròpies mans i reduir el risc que puguin tornar a caure de nou en una situació de tràfic.
La història de BLESSY serveix d’exemple per comprendre que, tot i que la Justícia hagi reconegut la situació d’esclavitud què va viure i les greus violacions de drets humans que va patir, BLESSY haurà d’esperar 1562 anys per acabar de cobrar la seva indemnització, al no haver localitzat fons suficients dels traficants.
Avui 18 d’octubre, amb motiu del Dia Europeu contra el Tràfic d’Éssers Humans, Proyecto ESPERANZA i SICAR cat fan una crida a la ciutadania, partits polítics i institucions públiques mitjançant diferents accions:
- Recollida de signatures a través de org per a la petició de Blessy, supervivent del tràfic: http://chng.it/nNtX6jnY
- Recomanacions mitjançant aquesta declaració
- Nota de premsa als mitjans de comunicació
Comentaris recents