Resultats #AlertaSicar 2017

Iniciat el 2018, aprofitem per fer balanç de les accions que hem dut a terme amb SICARcatPress al llarg del 2017 i n’avaluem els resultats. Durant l’exercici anterior, a través del perfil de twitter @sicarcatpress, hem dut a terme 60 #AlertaSicar, és a dir, 60 recomanacions que hem fet als mitjans de comunicació sobre aquelles informacions que han publicat poc compromeses amb els Drets Humans de les víctimes de tràfic d’éssers humans i/o poc rigoroses. De tots els mitjans interpel·lats, tan sols un 10% ha respost els nostres suggeriments.

#AlertaSicar 2017La La recomanació més freqüent, un 50%, ha estat sobre l’ús de l’expressió ‘trata de blancas’ per referir-se al delicte de tràfic d’éssers humans. D’altra banda, la confusió entre el delicte de tràfic de persones i el contraban, que s’usen com a sinònims quan són dues realitats diferents, ha motivat el 47% de les alertes.

Aquest treball de seguiment de mitjans, que vam iniciar el 2015, s’ha traduït, finalment, en la creació oficial per part del TERMCAT dels neologismes ‘tràfic d’éssers humans’ i ‘contraban de persones’, quelcom que vam començar a treballar amb l’ens públic a l’estiu del 2016. Precisament, el post del blog que ha suscitat més interès el 2017 ha estat el que fa referència a aquesta fita.

D’altra banda, el blog especialitzat https://sicarcatpress.wordpress.com ha tingut 2930 visites i 636 visitants, xifres que ens agradaria superar aquest 2018.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: