Nova edició del #TIPReport

TIPmapEl Departament d’Estat d’Estats Units Units ha publicat l’edició 2017 del TIP Report (Trafficking in Persons Report), una eina diplomàtica que documenta la realitat del tràfic d’éssers humans (TEH) al món. L’informe ha analitzat 187 països, entre ells Espanya, i els classifica en tres nivells en funció de la implicació dels seus respectius governs en la prevenció, protecció i persecució d’aquesta greu violació de Drets Humans. SICAR cat, com a entitat especialitzada a Catalunya en atenció integral a víctimes de tràfic de persones, ha participat un any més en qualitat d’informant.

Segons la pàgina 76 del TIP Report, Espanya compleix els mínims en matèria de TEH (Nivell 1) i continua sent un país de destí, origen i trànsit d’homes, dones, nens i nenes víctimes de TEH amb fins d’explotació sexual i treball forçat. Romania, Bulgària, Paraguai, Brasil, Colòmbia, Equador, Xina i Nigèria són els principals orígens de les dones víctimes de TEH explotades sexualment a Espanya. D’altra banda, tant homes com dones del Sud i de l’Est d’Àsia, sobretot de la Xina, són sotmesos a treball forçat en la indústria tèxtil, agrícola, en el sector serveis, la construcció i la indústria en general. A més, l’informe destaca que algunes víctimes de TEH han estat captades a Espanya i a la Unió Europea. Especial atenció mereixen les i els menors no acompanyats, que segueixen sent vulnerables al TEH amb fins d’explotació sexual i la mendicitat forçada.

Algunes recomanacions que el TIP Report fa a Espanya són:

  • Augmentar les acusacions i condemnes per TEH, especialment amb fins de treball forçat.
  • Més formació per aconseguir una identificació proactiva de víctimes de tràfic d’éssers humans.
  • Capacitar tots els fiscals i jutges, tot i no estar especialitzats en TEH, perquè tinguin una mirada més centrada en la víctima.
  • Reforçar encara més la cooperació entre ONGs i agents de l’ordre públic.

Pots llegir l’informe complet a http://bit.ly/2tnmmT9

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: