Resultats 2016 #AlertaSicar

alertasicar-2016A finals de desembre del 2014, vam posar en marxa aquest blog, amb la intenció d’oferir materials d’utilitat per ajudar a informar sobre la complexa realitat del delicte de tràfic d’éssers humans (TEH). Si al 2015 ja alertàvem als media a través del nostre perfil de twitter @SicarCatPress sobre aquelles informacions detectades poc compromeses amb els DDHH de les víctimes del TEH i/o poc rigoroses, al 2016 hem fet una passa més en aquest aspecte gràcies a la creació del hashtag #AlertaSicar.

En total, hem dut a terme 81 #AlertesSicar i ens han contestat un 10% dels mitjans avisats. La recomanació més freqüent ha estat sobre la confusió entre el delicte de tràfic de persones i el tràfic il·lícit de migrants, que s’usen com a sinònims quan representen dues realitats, seguida de l’expressió ‘trata de blancas’, les fotografies estereotipades i ‘altres’.

Després de dos anys de la creació del blog, creiem necessari fer una petita avaluació i durant el 2017 volem enviar a les persones que en segueixen, 302 a twitter i 576 visitants al 2016, una enquesta sobre el web https://sicarcatpress.wordpress.com/. D’aquesta manera, podrem reajustar millor els continguts, saber com es visibilitzen, conèixer més bé quins aspectes són més interessants i útils per als professionals de la comunicació,… Seguirem informant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: