Funcions del Relator Nacional

L’ISPC (Institut de Seguretat Pública de Catalunya) acull dimecres la Jornada sobre el tràfic d’éssers humans (TEH) com a fenomen transnacional, oberta als cossos de policia de Catalunya i també a altres professionals interessats en aquesta greu violació de Drets Humans.

Una de les ponències anirà a càrrec d’Enrique López Villanueva, Punt Focal, ponent nacional per al TEH del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat. Saps quines funcions té aquest actor clau en la lluita contra el TEH?

La figura del Relator Nacional en matèria de TEH es va crear de manera formal i oficial al 2014,  d’acord amb el que preveu l’article 27 de la Directiva 2011/36 / UE del Parlament i del Consell. Una de les seves tasques principals és avaluar com s’implementa a Espanya la Directiva 2011/36/UE. Per tant, valora les tendències de TEH i quantifica els resultats de les accions de lluita contra aquest delicte. A més a més, recopila estadístiques en estreta relació amb organismes de la societat civil presents en aquest àmbit i manté la interlocució amb la UE.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: