Nou informe de l’Europol sobre TEH

situation reportL’Europol ha presentat recentment el seu últim informe en matèria de tràfic de persones amb finalitats d’explotació (TEH) a la Unió Europea.

Segons aquest informe, el 70% de les víctimes i de les persones sospitoses identificades a la UE són nacionals de la UE i tots dos col·lectius, víctimes i sospitosos, acostumen a compartir nacionalitat, vincles ètnics i fins i tot, de vegades, llaços de parentiu.

Una de les característiques del tràfic a la UE és la rotació i la mobilitat de les víctimes. Àustria se situa com el país de trànsit de víctimes més important, especialment per a les que procedeixen d’Europa central i oriental. En canvi, Itàlia, Espanya i Regne Unit són els principals punts d’entradade víctimes de fora de la UE.

D’altra banda, una gran majoria dels grups criminals actius en TEH tenen capacitat suficient per controlar totes les fases del delicte, des del reclutament fins a la reinversió dels beneficis econòmics fruit de l’explotació de les víctimes. A més, si bé la majoria de traficants són homes, en el cas de les xarxes de tràfic nigerianes les dones juguen un paper central en el procés d’explotació.

Pel que fa a les víctimes, segons l’informe, la majoria de les de la UE que són explotades sexualment són dones que procedeixen d’Europa Central i Oriental, mentre que les que no pertanyen a la UE són principalment d’Albània, Brasil, Xina, Nigèria i Vietnam.

En canvi, en el TEH amb finalitat d’explotació laboral, les víctimes són generalment homes nacionals de la UE de Bulgària, República Txeca, Estònia, Polònia, Romania i Eslovàquia. La majoria de les víctimes homes no comunitaris provenen dels països veïns de la UE com Albània, Moldàvia, Marroc, Rússia, Turquia i Ucraïna i, en menor mesura, de la Xina, Índia, l’Iraq, Pakistan, Filipines, Sri Lanka i Vietnam. L’explotació laboral tendeix a donar-se a l’agricultura, la indústria de la construcció i en hotels, restaurants i càterings.

Més info: Informe complet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: