Tràfic i prostitució, dues realitats

El ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, juntament amb el Director General de la Policia Ignasi Cosidó, va presentar a Barcelona la Segona fase del Pla de la Policial Nacional contra el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual.

Novament, hem observat com la premsa ha recollit aquesta notícia i, com es pot veure a continuació, tant El País, com El Mundo així com el Diario Vasco, acompanyen la seva informació amb fotos relacionades amb la prostitució femenina.

Amb pràctiques com aquestes es reforça un error conceptual, el de confondre tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual i prostitució, dues realitats diferents que no poden usar-se com a sinònims. Les víctimes de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual no són prostitutes, sinó persones víctimes d’una greu violació de Drets Humans que no exerceixen la prostitució, són explotades sexualment.

Per què si Ignasi Cosidó va assegurar, com titula El País, que es pressionarà de manera insuportable els clients no apareixen mai fotos d’ells? Per què els mitjans acostumen a posar l’accent en les prostitutes? Què es vol eradicar realment des d’Interior? La prostitució o el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual? I què succeeix amb les víctimes, siguin homes o dones, d’altres tipus d’explotació?

D’altra banda, al final de mateixa notícia, El País destaca ‘Els Mossos contra la prostitución‘, i inclou xifres sobre la quantitat de prostitutes i clients que han multat a la xarxa de carreteres de les que la Generalitat n’és titular. De nou, si parlem de tràfic de persones amb fins d’explotació sexual per què apareix la prostitució? No hagués estat més encertat parlar dels resultats de la Unitat Central de Tràfic d’Éssers Humans dels Mossos d’Esquadra?

Finalment, a mode d’anècdota, la versió en català d’El País, entenem que per un error en la traducció automàtica del castellà al català i al fet de barrejar ‘trata de personas’ amb ‘tráfico ilícito de migrantes’, va publicar ‘trànsit d’éssers humans’ en comptes de ‘tràfic d’éssers humans’.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: